News

Дизайнери вплетоха природата в интериора

date added 24.01.2020

Природата може да стане част от интериора на жилището. Това демонстририха дизайнерите от Кала дизайн, превръщайки столичен апартамент в китен зелен оазис сред градската бетонна джунгла.

“Собственичката на жилището пожела да има „частица природа” у дома си. Харесваше свежи, зелени тонове. Това инспирира подготовката на две големи декоративни пана от естествени речни камъни, мъхове и дървесни кори. Едното поставихме за гръб на кухнята, а другото като окачен таван със специално скрито осветление”, разказа пред Stroimedia Яна Мечкарова.

Декоративните природни пана са изработени от професионалния художник Илиян Михайлов, на когото дизайнерите осигуряват материали от природата и първокачествени безвредни декоративно-защитни препарати.

Ефектните решения на интериора са подсилени от прожектори, които са инсталирани в „зеления” таван. Те подчертават гланцовия ефект на част от кухненските шкафове и релефа на изкуствения камък зад меката мебел.

Другият дързък елемент в жилището е плотът от технически камък в ярко зелен цвят. Резултатът е апартамент, изпълнен в духа на младостта, с много свежи тонове и светлина.

“Както в 90% от нашите малки жилища, така и в това трябваше да поместим дневна зона, кухня и трапезария в рамките на 30 кв. метра”, разказва Яна Мечкарова.

За да създадат усещането за повече простор, дизайнерите инсталират панорамно осветление из цялото помещение. За целта те използват ефектна вградена и скрита светлина, както и много актуалното за момента т.нар. индустриално осветление.

Друг интересен елемент при изграждането на интериора е използването на много прозрачни повърхности. Цялата ТВ композиция е изградена от сложен детайл от гипсокартон с плексигласови етажерки, изработени по специален метод на огъване. Целта е да се запази пространството и да се постигне оптична илюзия за много простор, въпреки силните цветни акценти.

Източник: http://stroimedia.bg/

PROPERTIES BY TYPE

QUICK SEARCH

HIGHLIGHTS

PROPERTIES BY LOCATION

BY SELLING PRICES

CITIES AND RESORTS

Need help? Have questions?

Contact our brokers for more information and the best deal.

Compare properties

Donatex Logo

 

Compare (0)