News

Имотите в Пловдив – данни за 2019 г.

date added 27.05.2019

По данни на BULGARIAN PROPERTIES средната цена на квадратен метър в Пловдив през първото тримесечие на 219 г. достигна 757 евро, което е ръст с около 8% на годишна база. Въпреки това, тя остава по-ниска в сравнение с цените в Бургас и Варна, където цените са 830-850 евро/кв.м.

Другата важна тенденция за Пловдив е, че през 2019 г. и тук, както в София, ръстът на цените се забавя и от 15% през миналата година той достига 8% с тенденция този ръст допълнително да се забави.

Търсенето продължава да изпреварва предлагането и все още е пазар на продавачите. И през 2019 г. в Пловдив продължават да се предлагат най-много жилища в процес на строителство, което е продиктувано от търсенето на купувачите, които определено предпочитат жилища в сгради ново строителство.

Инвеститорите към момента предлагат гъвкави схеми на плащане, а през последните месеци са по-склонни и на отстъпки от цената. Също така, основен фактор в предпочитанията на купувачите към избора на подобен тип инвестиция “на зелено” е и възможността за финансиране на сделката с ипотечен кредит на Акт 14 и минимално самоучастие от тяхна страна.

Източник: http://stroimedia.bg

PROPERTIES BY TYPE

QUICK SEARCH

HIGHLIGHTS

PROPERTIES BY LOCATION

BY SELLING PRICES

CITIES AND RESORTS

Need help? Have questions?

Contact our brokers for more information and the best deal.

Compare properties

Donatex Logo

 

Compare (0)