News

Колко са сградите, обновени по програмата за енергийна ефективност

date added 04.01.2019

1544 многофамилни жилищни сгради в страната са обновени по Националната програма за енергийна ефективност. По други 220 от общо 2022 сгради със сключени договори за целево финансиране с Българската банка за развитие се изпълняват строително-монтажни работи. Още 224 са на етап обследване.

Към 30 ноември 2018 г. най-много са завършените сгради в община Бургас – 197. Там сключените договори са общо 205, като по последните 8 сгради текат строителни работи.

В община Благоевград са обновени всички 143 многофамилни жилищни сгради, за които са сключени договори за целево финансиране.

Реновираните блокове в Хасково са 77. В общината са сключени общо 110 договора за повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради. Още 8 са в етап на строителство, други 16 – на етап обследване.

Обновителните дейности по 71 от общо 75 сгради със сключени договори за целево финансиране от програмата в Стара Загора са изпълнени. По последните 4 текат строителни работи.

В Пазарджик са завършени всички 41 сгради със сключени договори за обновяване.

Информация за изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в други общини в страната може да бъде намерена на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Източник: http://stroimedia.bg

PROPERTIES BY TYPE

QUICK SEARCH

HIGHLIGHTS

PROPERTIES BY LOCATION

BY SELLING PRICES

CITIES AND RESORTS

Need help? Have questions?

Contact our brokers for more information and the best deal.

Compare properties

Donatex Logo

 

Compare (0)