News

България на световната карта на луксозни имоти

date added 28.09.2017

Най-голямата платформа за луксозни имоти в света Luxury Portfolio избра България, за да представи за първи път в света тазгодишния Global Luxury Report. По покана на своя ексклузивен партньор в страната Unique Estates вицепрезидентите на международната компания Стефани Пфефър Антон и Крис Дийц разказаха за най-новите тенденции във високия сегмент и споделиха данни от най-мащабното проучване на пазара дни преди неговата световна премиера във Виена.

„Днешното жилище на мечтите е „дом на бъдещето“ – оборудван с най-модерни технологии, с „умни“ системи за дистанционно управление на достъп, осветление, отопление, удобства. Модерният човек иска да получи комфорт на разумна цена, той избира и купува бързо, особено по отношение на високотехнологичните домове, от които пазарът изпитва недостиг в световен мащаб“, сподели Стефани Пфефър Антон, изпълнителен вицепрезидент на Luxury Portfolio.

„Година след присъединяването на българския пазар към мрежата на Luxury Portfolio чрез партньорството ни с Unique Estates отчитаме силен интерес на международни купувачи с цел избор на частен имот или с инвестиционни намерения в страната. Причина за това са стабилната икономическа среда и позитивния ръст на пазара във високия сегмент имоти – отчита Крис Дийц, вицепрезидент Глобални операции в Luxury Portfolio. – Интересна тенденция е, че и редица българи се насочват към международния пазар, където търсят своето ваканционно жилище или изгодна покупка.“

А у нас пазарът на луксозни имоти отчита среден ръст от 21% на продажбите и 4% на наемите за периода януари – септември 2017 г., както и изключително активен летен сезон за запитвания и сделки. Според управляващия партньор на Unique Estates Весела Илиева времето за взимане на решение за покупка се е скъсило наполовина от началото на годината, като срокът за продажба на един имот на пазарна стойност е между 1 и 3 месеца.

„Цените остават стабилни заради ограниченото предлагане на качествени имоти, което поставя продавачите в силна позиция. Пазарът е в очакване на предстоящи нови проекти към средата на 2018 г., съобразени с критериите на съвременния купувач“, споделя г-жа Илиева.

А интересът на информирания и активен купувач е насочен към къщи с модерна архитектура в затворени комплекси, към пентхаус апартаменти с площ над 400 кв.м, към луксозни сгради, чиито апартаменти са с високи тавани и просторна, красива гледка. На пазара се търсят и т.нар. „трофейни имоти“ – емблематични жилища на много високи цени, както и самостоятелни къщи с големи дворове, показват още данните на Unique Estates.

Източник: http://stroimedia.bg

PROPERTIES BY TYPE

QUICK SEARCH

HIGHLIGHTS

PROPERTIES BY LOCATION

BY SELLING PRICES

CITIES AND RESORTS

Need help? Have questions?

Contact our brokers for more information and the best deal.

Compare properties

Donatex Logo

 

Compare (0)