Новини

Дизайнери вплетоха природата в интериора

дата на публикуване 24.01.2020

Природата може да стане част от интериора на жилището. Това демонстририха дизайнерите от Кала дизайн, превръщайки столичен апартамент в китен зелен оазис сред градската бетонна джунгла.

“Собственичката на жилището пожела да има „частица природа” у дома си. Харесваше свежи, зелени тонове. Това инспирира подготовката на две големи декоративни пана от естествени речни камъни, мъхове и дървесни кори. Едното поставихме за гръб на кухнята, а другото като окачен таван със специално скрито осветление”, разказа пред Stroimedia Яна Мечкарова.

Декоративните природни пана са изработени от професионалния художник Илиян Михайлов, на когото дизайнерите осигуряват материали от природата и първокачествени безвредни декоративно-защитни препарати.

Ефектните решения на интериора са подсилени от прожектори, които са инсталирани в „зеления” таван. Те подчертават гланцовия ефект на част от кухненските шкафове и релефа на изкуствения камък зад меката мебел.

Другият дързък елемент в жилището е плотът от технически камък в ярко зелен цвят. Резултатът е апартамент, изпълнен в духа на младостта, с много свежи тонове и светлина.

“Както в 90% от нашите малки жилища, така и в това трябваше да поместим дневна зона, кухня и трапезария в рамките на 30 кв. метра”, разказва Яна Мечкарова.

За да създадат усещането за повече простор, дизайнерите инсталират панорамно осветление из цялото помещение. За целта те използват ефектна вградена и скрита светлина, както и много актуалното за момента т.нар. индустриално осветление.

Друг интересен елемент при изграждането на интериора е използването на много прозрачни повърхности. Цялата ТВ композиция е изградена от сложен детайл от гипсокартон с плексигласови етажерки, изработени по специален метод на огъване. Целта е да се запази пространството и да се постигне оптична илюзия за много простор, въпреки силните цветни акценти.

Източник: http://stroimedia.bg/

ВИЕ ТЪРСИТЕ ?

БЪРЗО ТЪРСЕНЕ

НАЙ–ТЪРСЕНИТЕ ИМОТИ

ПО МЕСТОНАХОЖДЕНИЕ

ТЪРСЕНЕ ПО ЦЕНА

ТЪРСЕНЕ ПО ГРАДОВЕ

Имате въпроси или нужда от помощ?

Свържете се с нашите брокери, които ще Ви помогнат да намерите най-добрата оферта за Вас.

Сравняване на имоти

Donatex Logo

 

Сравни (0)