Новини

Имотите в Пловдив – данни за 2019 г.

дата на публикуване 27.05.2019

По данни на BULGARIAN PROPERTIES средната цена на квадратен метър в Пловдив през първото тримесечие на 219 г. достигна 757 евро, което е ръст с около 8% на годишна база. Въпреки това, тя остава по-ниска в сравнение с цените в Бургас и Варна, където цените са 830-850 евро/кв.м.

Другата важна тенденция за Пловдив е, че през 2019 г. и тук, както в София, ръстът на цените се забавя и от 15% през миналата година той достига 8% с тенденция този ръст допълнително да се забави.

Търсенето продължава да изпреварва предлагането и все още е пазар на продавачите. И през 2019 г. в Пловдив продължават да се предлагат най-много жилища в процес на строителство, което е продиктувано от търсенето на купувачите, които определено предпочитат жилища в сгради ново строителство.

Инвеститорите към момента предлагат гъвкави схеми на плащане, а през последните месеци са по-склонни и на отстъпки от цената. Също така, основен фактор в предпочитанията на купувачите към избора на подобен тип инвестиция “на зелено” е и възможността за финансиране на сделката с ипотечен кредит на Акт 14 и минимално самоучастие от тяхна страна.

Източник: http://stroimedia.bg

ВИЕ ТЪРСИТЕ ?

БЪРЗО ТЪРСЕНЕ

НАЙ–ТЪРСЕНИТЕ ИМОТИ

ПО МЕСТОНАХОЖДЕНИЕ

ТЪРСЕНЕ ПО ЦЕНА

ТЪРСЕНЕ ПО ГРАДОВЕ

Имате въпроси или нужда от помощ?

Свържете се с нашите брокери, които ще Ви помогнат да намерите най-добрата оферта за Вас.

Сравняване на имоти

Donatex Logo

 

Сравни (0)