Новини

Затворените комплекси се обособяват като отделен сегмент на пазара на недвижими имоти

дата на публикуване 10.10.2017

Затворените комплекси вече не са само тенденция, а се обособяват като отделен сегмент на пазара на недвижими имоти. Увеличава се броят на купувачите, които търсят жилища единствено в комплекси от затворен тип. Това обикновено са млади семейства с деца, при които средата и сигурността са от особено значение. Това посочват от консултантската компания Имотека.

“Хората искат да подобрят начина си на живот, а затворените комплекси осигуряват по-добра среда за живеене. Клиентите държат пространството около сградата, която обитават да бъде добре поддържано и да разполага с различни удобства като спортни и детски площадки“, казва Любомирка Атанасова, изпълнителен директор на Имотека.

От компанията отчитат, че се повишава взискателността на клиентите към предлаганите имоти. Трите най-важни критерия по които избират жилище са сигурността, заобикалящата среда и социалното обкръжение. На първо място почти половината от купувачите поставят безопасната среда като най-важен фактор при избор на жилище. Затова предпочитат имотът им да се намира в затворен комплекс с контролиран достъп и видеонаблюдение.

“Търсената сигурност се изразява не само по отношение на охраната на собствеността, но и в спокойствието при отглеждането на децата. Социалното обкръжение, което съседите създават, е важен критерий за избор на средата.“, коментира Любомирка Атанасова.

Близо 30% от клиентите разчитат на доброто качество на строителството и запазената околна среда.  Предпочитани са градските жилища, които осигуряват контакт с природата чрез вътрешен двор или се намират в близост до природни забележителности.

„Купувачите искат заобикалящата среда да отговаря на качеството и стандарта им на живот. Затова не може да се прави компромис с външния вид на сградата и пространството около нея.“, уточни Атанасова. По думите й организацията на етажната собственост става все по-важен фактор при процеса на покупка на жилище. Клиентите искат да опознаят бъдещите си съседи и да се проверят как се осъществява управлението на сградата.

„Комплексните услуги по управление и поддръжка на имотите задоволяват нуждите на живущите и им спестяват допълнителни грижи по собствеността им. Правилното стопанисване на сградата дава добавена стойност на имотите, а това повишава ликвидността им, когато са купени с цел инвестиция.“, посочи Теодора Стоева, консултант в Имотека. „По този начин собствениците, които живеят извън града са много по-спокойни за имотите си, а потенциалните наематели не са ангажирани с грижите за общите части.“

За повече информация: http://stroimedia.bg

ВИЕ ТЪРСИТЕ ?

БЪРЗО ТЪРСЕНЕ

НАЙ–ТЪРСЕНИТЕ ИМОТИ

ПО МЕСТОНАХОЖДЕНИЕ

ТЪРСЕНЕ ПО ЦЕНА

ТЪРСЕНЕ ПО ГРАДОВЕ

Имате въпроси или нужда от помощ?

Свържете се с нашите брокери, които ще Ви помогнат да намерите най-добрата оферта за Вас.

Сравняване на имоти

Donatex Logo

 

Сравни (0)