News

Реконструкции и разширения на пазарана индустриални имоти у нас през 2017 г.

date added 12.01.2018

Значителен брой реконструкции и разширения на производствени и логистични бази белязаха пазара на индустриални имоти у нас през 2017 г. Основната причина за експанзията е необходимостта от нови индустриални площи, поради разрастване на дейността на компаниите инвеститори. Това принуждава предприемачите, планиращи по-мащабни проекти, да се насочват към площи позволяващи бъдещо разширение. Тенденцията очертават от Корект Проект, компания, посветена на управлението, консултантските услуги и пълното обслужване на строително-инвестиционни проекти.

„Компаниите, които преди 3-4 години са стъпили на българския пазар, вече търсят нови индустриални площиблагодарение на доброто си развитие.За тази цел често обединяват няколко съседни парцела, къдетоизграждат разширенията.“, коментира Димитър Недев, управител на Корект Проект и допълва:„Въпреки активния пазар и динамичното развитие на производството голяма пречка пред инвеститорите остава намирането на работна ръка.“
По думите му припроизводството и строителството вече се усеща недостига наработна сила, а задълбочаването на проблема ще се отрази във всички сектори. „Облекчаването на визовите режими ще улесни внасянето на работна ръка от чужбина, тъй като човешкият ресурс у нас вече се оказва недостатъчен, за да покрие нуждите на бизнеса“, коментира още Недев.

Надграждането върху съществуващи сгради има сериозни предимства, посочват още от компанията. Инвеститорите, които избират да строят допълнения към базите си се възползват от вече осигурения ток, вода и всички комуникационни връзки. “Старите съоръжения разполагат с Разрешение за ползване Акт16, което допълнително улеснява административните дейности.“, каза Димитър Недев.

Строителните работи по време на работещо производство се оказват най-сериозното предизвикателство, уточняват от компанията.Възложителите са особено стриктни при планирането на бюджета и графика на реконструкцията, за да се избегнат забавяния със сроковете и загуби за компанията.„Правилното планиране на строителството има ключово значение, за да не се нарушава текущото изпълнение на работата в обектите.В зависимост от сферата на производството е възможно дори шумът и вибрациите от строежа да навредят на част от техниката.“, казва Недев.

Източник: http://stroimedia.bg

PROPERTIES BY TYPE

QUICK SEARCH

HIGHLIGHTS

PROPERTIES BY LOCATION

BY SELLING PRICES

CITIES AND RESORTS

Need help? Have questions?

Contact our brokers for more information and the best deal.

Compare properties

Donatex Logo

 

Compare (0)